Tisdagen den 3 maj!

Källskolan instiftar den internationella skolhattdagen, tisdagen den 3 maj. Istället för att hattar och mössor och andra huvudbonader ska vara ett ständigt tvisteämne på skolor och i länder, vill Källskolans lärare och elever slå ett slag för roliga och kreativa huvudbonader. ”Hatt- och mössälskare i alla länder – Förena Er”! Under hela tisdagen uppmanas alla som vill, att bära sin huvudbonad med värdighet i skolan. Undantaget är när man äter i matsalen. Pris för bästa huvudprydnad till en tjej och en kille på båda våra skolor, delas ut.

Alla skolor i alla länder får dock ta sitt eget ansvar för hur en liknande manifestation skulle kunna uppfattas.

Idén till den internationella skolhattdagen kläcktes i ett av skolans personalrum, där frågan ställdes: ”Vart tog alla snygga hattar vägen”? Snabbt konstaterades det att huvudbonaden alltid berör, på något sätt. Det gällde på 1600-talet i Sverige när partierna hette antingen hattpartiet eller mösspartiet och det gäller än i dag på skolor och i olika länder. ”Placera två skolmänniskor i ett rum – och du har vips tre olika åsikter om mössans plats i en skola”! Besök ett parlament i Europa och finn ut vad man hett diskuterar år 2011:  Jo - olika huvudbonader!

Källskolan vill med denna delsvis roliga/delvis allvarliga manifestation, visa på att den demokratiseringsprocess som vitaliserades i Sverige på 1600-talet med hjälp av bla ”hattar och mössor” också idag behöver en fortsatt vitalisering. Istället för att vi låter huvudbonader skilja oss människor ifrån varandra på ett felaktigt sätt, så kan hatten, återigen, snarare få bli en demokratins och frihetens symbol – också långt bortom Källskolans upptagningsområde!

Bosse

schoolsoft banner-s

Aktuellt

Nya Källskolan invigd!

dsc01099 ed ct

En solig och varm fredag den 19 maj invigde Källskolan de nya lokalerna för förskola, förskoleklass och åk 1 - 5. Dagen firades med bandklippning, många tal, tårtkalas och musik av Swingville Seven.

Du kan läsa mer om invigningen på följande länkar:

UBRO.se

DAGEN

Upplands-Bro Bladet

Världen Idag

Bilder från byggstart tills skolan var färdig hittar du här, och nedan ytterligare några bilder från invigningen.

dsc01104 ed ct

dsc01066 ct

dsc01058 ct

dsc01060 ct

Info & Nyheter

Föreläsning om dataspel

Läs mer...

Kristna skolor tål granskning!

Läs mer...

Nytt om bygget!

Läs mer...

Ändra lagen!

Läs mer...

Aktuellt på Källskolan

Föreläsning

Kom och lyssna på Patrik Wincent, auktoriserad terapeut, coach och författare som pratar om missbruks- och beroendeproblem inom datavärlden.
Patrik Wincent

Måndag 2:a oktober kl. 18:30 i Ekhammarskolans aula.
Anmäl dig till annika.helsing@kallskolan.se


Läs här hur du kontaktar Källskolan.

Blandat bildligt

bild 155_edit_resize.jpg
Go to top

img 0114 kalmarsund3