Källskolan Brunnas lokaler totalförstördes i branden den 13 september. Allt sedan dess ha vi arbetat med vad som ska hända i framtiden. Samtal har förts med Upplands-Bro kommun, både ansvariga politiker och tjänstemän. Kommunen har erbjudit sig att upplåta mark i anslutning till nuvarande Källskolan Ekhammar, för uppförande av skolmoduler. Vi har tackat ja till det erbjudandet. Dels därför att vi länge haft en önskan att kunna ha en sammanhållen skola, och dels därför att vi just nu inte hittar någon annan lösning. Tomten i Brunna var för liten för att rymma både förskolan och skolan och vi kan få ett bättre bygglov vid Ekhammar.

 
Vi är medvetna om att de föräldrar som bor i Brunna får en försämring, vad gäller placeringen! Samtidigt finns det många föräldrar som bor i Kungsängen och Bro m.fl. platser, som troligen upplever att det blir bättre. Det är alltid en avvägning mellan fördelar och nackdelar. Många tycker säkert att det var en fin och trygg yttre miljö i Brunna och det var det! Men vi tror att vi även vid Källskolan Ekhammar ska kunna skapa en bra miljö för våra barn och elever. Vår tanke är att kunna inhägna skolgårdar både för vår förskola och F till 5 klasserna. Det finns gott om gröna ytor runt den plats där vi hoppas kunna uppföra skolmoduler, och dessutom finns redan vår skolgård för klasserna 6 till 9 där.
 
Inget är dock ännu bestämt i detalj när det gäller Källskolans lokaler, förutom placeringen. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.
 
För Källskolan,
Bo Nyberg, rektor och Claes Bystedt, ordf.
 

schoolsoft banner-s

Aktuellt

Nya Källskolan invigd!

dsc01099 ed ct

En solig och varm fredag den 19 maj invigde Källskolan de nya lokalerna för förskola, förskoleklass och åk 1 - 5. Dagen firades med bandklippning, många tal, tårtkalas och musik av Swingville Seven.

Du kan läsa mer om invigningen på följande länkar:

UBRO.se

DAGEN

Upplands-Bro Bladet

Världen Idag

Bilder från byggstart tills skolan var färdig hittar du här, och nedan ytterligare några bilder från invigningen.

dsc01104 ed ct

dsc01066 ct

dsc01058 ct

dsc01060 ct

Info & Nyheter

Föreläsning om dataspel

Läs mer...

Kristna skolor tål granskning!

Läs mer...

Nytt om bygget!

Läs mer...

Ändra lagen!

Läs mer...

Aktuellt på Källskolan

Föreläsning

Kom och lyssna på Patrik Wincent, auktoriserad terapeut, coach och författare som pratar om missbruks- och beroendeproblem inom datavärlden.
Patrik Wincent

Måndag 2:a oktober kl. 18:30 i Ekhammarskolans aula.
Anmäl dig till annika.helsing@kallskolan.se


Läs här hur du kontaktar Källskolan.

Blandat bildligt

img_0606_edit_resize.jpg
Go to top

img 0114 kalmarsund3