Källskolan Brunnas lokaler totalförstördes i branden den 13 september. Allt sedan dess ha vi arbetat med vad som ska hända i framtiden. Samtal har förts med Upplands-Bro kommun, både ansvariga politiker och tjänstemän. Kommunen har erbjudit sig att upplåta mark i anslutning till nuvarande Källskolan Ekhammar, för uppförande av skolmoduler. Vi har tackat ja till det erbjudandet. Dels därför att vi länge haft en önskan att kunna ha en sammanhållen skola, och dels därför att vi just nu inte hittar någon annan lösning. Tomten i Brunna var för liten för att rymma både förskolan och skolan och vi kan få ett bättre bygglov vid Ekhammar.

Vi är medvetna om att de föräldrar som bor i Brunna får en försämring, vad gäller placeringen! Samtidigt finns det många föräldrar som bor i Kungsängen och Bro m.fl. platser, som troligen upplever att det blir bättre. Det är alltid en avvägning mellan fördelar och nackdelar. Många tycker säkert att det var en fin och trygg yttre miljö i Brunna och det var det! Men vi tror att vi även vid Källskolan Ekhammar ska kunna skapa en bra miljö för våra barn och elever. Vår tanke är att kunna inhägna skolgårdar både för vår förskola och F till 5 klasserna. Det finns gott om gröna ytor runt den plats där vi hoppas kunna uppföra skolmoduler, och dessutom finns redan vår skolgård för klasserna 6 till 9 där.

Inget är dock ännu bestämt i detalj när det gäller Källskolans lokaler, förutom placeringen. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.

För Källskolan,
Bo Nyberg, rektor och Claes Bystedt, ordf.

Nya Källskolan invigd!

dsc01099 ed ct

En solig och varm fredag den 19 maj invigde Källskolan de nya lokalerna för förskola, förskoleklass och åk 1 - 5. Dagen firades med bandklippning, många tal, tårtkalas och musik av Swingville Seven.

Du kan läsa mer om invigningen på följande länkar:

UBRO.se

DAGEN

Upplands-Bro Bladet

Världen Idag

Bilder från byggstart tills skolan var färdig hittar du här, och nedan ytterligare några bilder från invigningen.

dsc01104 ed ct

dsc01066 ct

dsc01058 ct

dsc01060 ct

Öppet Hus...

...på Källskolan

Vi har "Öppet Hus" året runt!
Hör av dig till förskolan eller skolan, så kommer vi överens om en tid som passar.

Maila eller lämna ditt namn och telefonnummer på vår telefonsvarare, så hör vi av oss!
Läs här hur du kontaktar Källskolan.

Välkommen!

Blandat bildligt