Besök av Riksdagen

Den 16 december får Källskolan besök av Betty Malmberg, ordförande i Riksdagens utbildningsutskott.

Anledningen är att Källskolan "är en av de skolor som moderaterna identifierat med hjälp av Riksdagens utredningstjänst, som en av de 30 skolor i landet som haft bäst resultatutveckling mellan åren 2008-2012. De moderata ledamöterna i utbildningsutskottet åker nu runt och besöker dessa 30 skolor som ett led i att lyfta och visa på alla fantastiska arbeten som sker ute på skolorna som ibland har en tendens att försvinna i en svartmålande bild av skolan." Syftet med deras besök är att få höra vad vi tror är våra specifika framgångsfaktorer för att nå så goda resultat.

Kommentar:
Vi gläder oss självklart över denna utveckling, samtidigt som vi är medvetna om att många faktorer måste samverka för att resultatet ska bli bra. Det handlar både om engagerade, duktiga och hårt arbetande lärare, men också om elever som är villiga att göra sin del av arbetet. Mellan vilka år man mäter kan också har stor betydelse i detta sammanhang!