Källskolans policy om rökning/snusning

1. Rökning och snusning är i Sverige enligt lag förbjuden för alla under 18 år och är däför inte heller tillåtet för Källskolans elever.
  2. Källskolans personal ansvarar för att röknings/snusningsförbudet upprätthålls under skoltid.
  3. I det fall lagen överträds rapporterar personalen detta till målsman.
  4. Vid fortsatt rökning/snusning under skoltid kallar rektor/bitr.rektor och skolsköterska elev och målsman till ett samtalsmöte.
  5. Vid mötet formas en gemensam handlingsplan som bl.a. inkluderar minst ett enksilt hälsosamtal med skolsköterska.
  6. Skolans personal bedriver undervisning och upplysning på många olika plan, där tobaksanvänndningens avigsidor belyses. Personalkonferensen på Källskolan har fr.o.m. vårterminen 2011 drogfrågor med som en stående punkt på sin dagordning.
  7. Skolan strävar också efter att på olika kreativa sätt premiera en drogfri livsstil och drogfria ideal.
  8. Skolan söker på olika sätt samarbete med föräldragruppen i dessa frågor. Fr.o.m. vårterminen 2011 ingår samtal om dessa frågor på alla föräldramöten på högstadiet.

För Källskolan den 1 februari 2011

Bo Nyberg, rektor

Årsmöte 6 december

Inbjudan till årsmöte 2018 för Källskolan torsdagen den 6 december kl. 19:00

Föreningen för kristen skola i Upplands-Bro, Källskolans huvudman, har årsmöte i Källskolan Ekhammars matsal torsdagen den 6 december kl. 19:00. (Obs! Detta är ett nytt datum! Ordinarie datum var den 25 oktober, men pga att vi inte får tillbaka vår årsredovisning från redovisningsbyrån förrän i slutet av november, så beslutades på mötet den 25/10 att nytt datum för årsmötet blir den 6/12.)

Varm välkomna!