Rastregler för klasserna F-5 på Källskolan

1. Leken börjar ute på skolgården. I kapprummen ska man klä på sig ytterkläder lugnt och snabbt.

2. Det man plockar ut från lekförrådet måste man innan sista rastens slut plocka in. Det blir orättvist om barnen på fritids, sent på eftermiddagen, måste städa efter alla.

3. Kom överens med dina skolkamrater om olika lekar och regler. Om Ni inte är överens och inte kan lösa en situation – vänd dig till rastvakten innan ni hamnar i konflikt.

4. Diskutera regler och lekar, om det behövs, på klassrådet eller direkt när du kommer in efter en lektion. Läraren bestämmer sen när det passar att ta det samtalet, direkt eller en annan tid.

5.  ”Spring” alltid och hämta hjälp när du eller någon annan känner sig otrygg. Om någon kallar det för att skvallra så kom ihåg att de vuxna bestämt denna regel och att du endast följer vad som gäller på skolan.

5. Var snabb att komma in när det ringer till lektion. Tänk på att då också ”lämna leken” kvar ute på skolgården. Ta av dig ytterkläderna i kapprummet (och skorna utanför skogränsen). Gå lugnt och tyst in i klassrummet och invänta lärarens instruktion.

6. Låt ingen någonsin få stjäla din glädje. Sprid den hellre till andra både på rasten och i klassrummet.

Klassrumsregler finns anslagna i respektive klassrum.

Reglerna först antagna lå 2011/2012.