schoolsoft shortcut

Tisdagen den 3 maj!

Källskolan instiftar den internationella skolhattdagen, tisdagen den 3 maj. Istället för att hattar och mössor och andra huvudbonader ska vara ett ständigt tvisteämne på skolor och i länder, vill Källskolans lärare och elever slå ett slag för roliga och kreativa huvudbonader. ”Hatt- och mössälskare i alla länder – Förena Er”! Under hela tisdagen uppmanas alla som vill, att bära sin huvudbonad med värdighet i skolan. Undantaget är när man äter i matsalen. Pris för bästa huvudprydnad till en tjej och en kille på båda våra skolor, delas ut.

Alla skolor i alla länder får dock ta sitt eget ansvar för hur en liknande manifestation skulle kunna uppfattas.

Idén till den internationella skolhattdagen kläcktes i ett av skolans personalrum, där frågan ställdes: ”Vart tog alla snygga hattar vägen”? Snabbt konstaterades det att huvudbonaden alltid berör, på något sätt. Det gällde på 1600-talet i Sverige när partierna hette antingen hattpartiet eller mösspartiet och det gäller än i dag på skolor och i olika länder. ”Placera två skolmänniskor i ett rum – och du har vips tre olika åsikter om mössans plats i en skola”! Besök ett parlament i Europa och finn ut vad man hett diskuterar år 2011:  Jo - olika huvudbonader!

Källskolan vill med denna delsvis roliga/delvis allvarliga manifestation, visa på att den demokratiseringsprocess som vitaliserades i Sverige på 1600-talet med hjälp av bla ”hattar och mössor” också idag behöver en fortsatt vitalisering. Istället för att vi låter huvudbonader skilja oss människor ifrån varandra på ett felaktigt sätt, så kan hatten, återigen, snarare få bli en demokratins och frihetens symbol – också långt bortom Källskolans upptagningsområde!

Bosse

schoolsoft banner-s

Aktuellt

Genmäle mot tidningsartikel

Genmäle mot tendentiös artikel om Källskolan i lokaltidningen

Lokaltidiningen Bålsta/Upplands-Bro Direkt har i den gågna veckan (5-11/10) publicerat en artikel med kritiska synpunkter på Källskolan från Lärarförbundet.

Läs här rektor Bo Nybergs kommentarer till artikeln.


 

Årsmöte 24 oktober

Inbjudan till årsmöte 2019

Föreningen för kristen skola i Upplands-Bro, Källskolans huvudman, har årsmöte i Källskolan Ekhammars matsal torsdagen den 24 oktober kl. 19:00.

På årsmötet väljs bl.a. föreningens styrelse och ordförande, budgeten för läsåret 2019/2020 fastställs och det finns också tillfälle att ta upp frågor som rör Källskolan.

Alla föräldrar och övriga intresserade är välkomna att vara med, men för att kunna deltaga i beslut krävs att man är medlem i föreningen. Hur man blir medlem i föreningen kan du läsa här: Medlemskap

Källskolan bjuder på fika under kvällen.

Varmt välkomna!

Claes Bystedt, ordf


 

Nu byter vi till Bankgiro!

Nu byter vi bank till SEB och i samband med det passar vi på att byta till bankgirot för våra inbetalningar.

Vårt bankgironummer är: 739-9413

Vid inbetalning av faktura är det viktigt att du använder vårt nya bankgiro och även anger fakturans OCR-nummer.

Vi kan numera även erbjuda Autogiro och E-faktura för tryggare och enklare inbetalningar för den som så önskar.
Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta Lars Porsemyr.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

08-581 666 20

Go to top

img 0114 kalmarsund3