Vi är nu igång med Schoolsoft!

Källskolan har valt att skaffa ett nytt system för dokumentation och kommunikation mellan skolan, elever och föräldrar, Schoolsoft. Vi har börjat lära oss använda det, och kommer denna vecka (v.36)  dela ut inloggningar till föräldrar på högstadiet och eleverna kommer att få tillgång allteftersom. Föräldrar och elever i Källskolan Brunna får vänta ytterligare några veckor, sedan är det deras tur.

Vill du veta mer kan du läsa mer här på Schoolsofts hemsida.

Det här innebär en viktig förändring för alla vårdnadshavare. Vi kommer inte längre att skicka meddelanden via e-post (annat än i undantagsfall), utan all kommunikation mellan hemmet och skolan går via Schoolsoft och vid oanmäld frånvaro, via sms till mobiltelefon. Det är därför betydelsefullt att du som vårdandshavare regelbundet loggar in och tar del av vad som händer.

Genmäle mot tidningsartikel

Genmäle mot tendentiös artikel om Källskolan i lokaltidningen

Lokaltidiningen Bålsta/Upplands-Bro Direkt har i den gågna veckan (5-11/10) publicerat en artikel med kritiska synpunkter på Källskolan från Lärarförbundet.

Läs här rektor Bo Nybergs kommentarer till artikeln.

Varmt välkomna!