schoolsoft shortcut

Inspektionen av Källskolan 2015-10-22

Enligt de riktlinjer som regeringen gett inspekteras samtliga friskolor vart tredje år och kommunala skolor vid behov, dvs lågt resultat eller andra problem. Detta ger i praktiken friskolorna lite mer arbete, men samtidigt större möjligheter till kvalitetsförbättringar. Så också denna gång!

Källskolan fick nedslag när det gäller individanpassningen och elevers möjlighet att nå högre mål samt när det gäller elevinflytande. Den första punkten tyckte vi att vi var rätt bra på, men aldrig så bra att det inte går att göra det bättre. Och det har vi nu gjort! Den andra punkten var vi medvetna om och har även där gjort förbättringar, även om vi också är medvetna om att det idag finns olika åsikter när det gäller just elevinflytande och hur det påverkar undervisningen.

Skolinspektionen tyckte också att det var för långt mellan våra båda skolor för att det ska kunna vara en skolenhet, (max avstånd 300 m), så vi blev tvungna att söka tillstånd för två skolenheter. Det har vi gjort och fått godkänt. Det heter nu alltså Källskolan Brunna respektive Källskolan Ekhammar. Obs! det är fortfarande samma huvudman för skolorna, Föreningen för kristen skola i Upplands-Bro och det är samma skolledning med rektor och förskolechef Bo Nyberg i spetsen.

I maj fick vi de slutgiltiga besluten och Källskolan har nu fått godkänt!

Här kan du läsa mer om besluten.

För Källskolan

Claes Bystedt, ordf.

schoolsoft banner-s

Aktuellt

Genmäle mot tidningsartikel

Genmäle mot tendentiös artikel om Källskolan i lokaltidningen

Lokaltidiningen Bålsta/Upplands-Bro Direkt har i den gågna veckan (5-11/10) publicerat en artikel med kritiska synpunkter på Källskolan från Lärarförbundet.

Läs här rektor Bo Nybergs kommentarer till artikeln.


 

Årsmöte 24 oktober

Inbjudan till årsmöte 2019

Föreningen för kristen skola i Upplands-Bro, Källskolans huvudman, har årsmöte i Källskolan Ekhammars matsal torsdagen den 24 oktober kl. 19:00.

På årsmötet väljs bl.a. föreningens styrelse och ordförande, budgeten för läsåret 2019/2020 fastställs och det finns också tillfälle att ta upp frågor som rör Källskolan.

Alla föräldrar och övriga intresserade är välkomna att vara med, men för att kunna deltaga i beslut krävs att man är medlem i föreningen. Hur man blir medlem i föreningen kan du läsa här: Medlemskap

Källskolan bjuder på fika under kvällen.

Varmt välkomna!

Claes Bystedt, ordf


 

Nu byter vi till Bankgiro!

Nu byter vi bank till SEB och i samband med det passar vi på att byta till bankgirot för våra inbetalningar.

Vårt bankgironummer är: 739-9413

Vid inbetalning av faktura är det viktigt att du använder vårt nya bankgiro och även anger fakturans OCR-nummer.

Vi kan numera även erbjuda Autogiro och E-faktura för tryggare och enklare inbetalningar för den som så önskar.
Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta Lars Porsemyr.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

08-581 666 20

Go to top

img 0114 kalmarsund3